20 Eylül 2014 Cumartesi

Klasik Filmler - Arka Pencere ve Grace Kelly


Aslında bu filmi ve özellikle Grace Kelly'i daha önce anlatacaktım. Ama sıra bir türlü gelmedi. Tam da bu hafta Grace Kelly'in hayatının bir bölümünü anlatan filmin ülkemizde gösterime girmesiyle birlikte bu yazıyı hazırlamak istedim.

Alfred Hitchcock filmlerine olan merakımı daha önce de yazmıştım. Arka Pencere filmi ise sevdiğim en favori filmlerden biridir. Bu gerilim filminin içinde o masum duru güzelliği ve zarif kostümleriyle dikkat çeken Grace Kelly bir prenses gibi süzülüyor.


 Gerilim türü filmlerden hoşlananlar mutlaka bu filmi izlemişlerdir. Zeka fışkıran diyalogların yanısıra James Stewart ve Grace Kelly'in harika oyunculuk sergilediği bir film. Amacım filmi tanıtmak olduğu kadar blogumun içeriğine uygun olarak dönemin şıklığını yansıtan kadın modası elbette.

grace kelly costume

Şu eteğin hoşluğuna bakın, ayakkabı, eldivenler, o inciler... Gelde 1950'lerde yaşama :) 
Bir kadın sadece güzellikten ibaret değil tabiki. Filmde de bunun kanıtı olarak gizemli olayın üzerine cesaretle giden ve çözülmesini sağlayan yine kadın zekası olmuştu;)


 Yıllar gelip geçiyor kadınların dergi karıştırma zevkinde bir değişim olmuyor. Merakımız günümüzde de (belki eskisi kadar olmasa da) devam ediyor.


Arka Pencere senaryosu, oyuncuların başarısıyla bir klasik elbette.
Ama Grace Kelly'nin hayatı da tam bir film olacak türdendi.
Başarılı bir aktristten Monaco prensesi olmaya kadar giden bir hayat hikayesi. Benim ilgimi çeken aslında prenses olduktan sonra zamanla hazinleşen kısmı. Bir ara Galler prensesi Lady Diana ile tanışan, benzeşen kaderleri sebebiyle de ilgi çeken bir hayat. 


Şimdi hayatı ''Monaco Prensesi Grace'' isimli filmle sinema perdesine yansıyor. Onun o saf ve asil duruşunu yansıtabilecek bir aktrist bulmak zor olmuştur. Bunu başarabileceklerini de sanmıyorum. Ama Grace Kelly'in oynadığı filmleri rahatça tavsiye edebilirim. 
Son olarak her kadının prenses gibi bir hayat yaşamak istediği doğrudur. Ancak şu unutulmamalı ki mutsuzsanız prenses olmanızın hiçbir anlamı yoktur...
Hadi bu da böyle bir bitiş olsun;)
Sevgiler, mutlu sonlar hepimize...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...